FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Martiću odgođeno do 26. siječnja

DEN HAAG, 19. siječnja 2006. (Hina) - Suđenje bivšem čelniku pobunjenihSrba u Hrvatskoj Milanu Martiću odgođeno je do sljedećeg četvrtka, 26.siječnja, na zahtjev obrane koja nije bila spremna za protuispitivanjeidućeg svjedoka optužbe, odlučilo je u četvrtak nadležno raspravnovijeće Haškog suda (ICTY).
DEN HAAG, 19. siječnja 2006. (Hina) - Suđenje bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću odgođeno je do sljedećeg četvrtka, 26. siječnja, na zahtjev obrane koja nije bila spremna za protuispitivanje idućeg svjedoka optužbe, odlučilo je u četvrtak nadležno raspravno vijeće Haškog suda (ICTY).

Predsjedavajući sudac Bakone Justice Moloto prihvatio je zahtjev Martićeva branitelja Predraga Milovančevića za jednotjednom odgodom suđenja, kako bi se obrana pripremila za protuispitivanje idućeg svjedoka optužbe - kojeg je tužitelj Alex Whiting najavio kao stručnjaka Tužiteljstva za vojna pitanja.

Whiting je najavio da će isti svjedok dati iskaz i o raketiranju Zagreba, 2. i 3. svibnja 1995., u kojem je tada boravio.

Odvjetnik Milovančević se od početka dokaznog postupka optužbe 16. siječnja žali da nema uvjeta za pripremu obrane jer mu sud kasni s isplatom odobrenih sredstava pa nije iznajmio ured u Haagu, a opsežni materijali koje je dopremio iz Beograda su mu nedostupni jer ih je pohranio u skladište.

U četvrtak je svoj četvorodnevni iskaz završio prvi svjedok optužbe protiv Martića, Veljko Džakula, koji se 90-ih kao predsjednik SDS u zapadnoj Slavoniji zauzimao za političko rješenje sukoba zbog čega je bio izložen progonu srpskog vodstva u Kninu.

Martić (60) je optužen u 19 točaka za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja zbog progona, istrebljenja, ubojstava i deportacija hrvatskih civila na okupiranim područjima 1991-95., zločine nad nesrbima u BiH 1994. i raketiranje Zagreba 1995.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙