FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Štrajk državnih službenika i namještenika je uspio unatoč pritiscima vlasti kojima se želi slomiti štrajkaše, ustvrdili su danas čelnici sindikata državnih službi. Sindikalci procjenjuju da je dosadašnji odaziv na štrajk oko 70 posto, te upozoravaju da je Vlada državne službenike i namještenike izvrgnula pritisku tražeći popise štrajkaša kako im ne bi platila vrijeme provedeno u štrajku. "Počeo je lov na državne službenike i namještenike", izjavio je predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas na konferenciji za novinare pred zgradom Općinskog suda u Zagrebu. Četiri sindikata državnih službi organizirala su jednodnevni štrajk zbog niskih plaća i lošeg statusa državnih službenika i namještenika.

ZAGREB - General bojnik Dragutin Repinc otišao je danas na dužnost zapovjednika mirovne misije UN-a u Indiji i Pakistanu, što je prvi put da jedan časnik hrvatskih oružanih snaga preuzima tako visoku dužnost u UN-ovoj misiji. Repinc će 29. prosinca preuzeti zapovjedništvo nad mirovnom misijom Ujedinjenih naroda UNMOGIP. Mandat generala Repinca, koji je sada najviše rangirani hrvatski državljanin u UN-ovoj hijerarhiji, trajat će godinu dana uz mogućnost produženja za još godinu dana. Do sada je Repinc bio načelnik stožera Kopnene vojske, a tijekom listopada odabrala ga je UN-ova komisija za novu dužnost, što je ovaj mjesec potvrdilo i Vijeće sigurnosti UN-a.

VUKOVAR - Službenici vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice uručili su danas na prigodnoj svečanosti ključeve stanarima 76 obnovljenih stanova u ulicama Blage Zadre, Vile Velebita i Domovinskog rata u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. U obnovu tih stanova, stradalih u srpskoj agresiji, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je 19,1 milijuna kuna, rekao je novinarima pročelnik vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice Ante Drmić. Među stanarima obnovljenih stanova 46 je prijeratnih te 30 novih korisnika, među kojima se nalazi i pet korisnika koji su stanove dobili na temelju odluke gradskih vlasti o dodijeli stanova osobama s deficitarnim zanimanjima u Vukovaru.

ZAGREB - Sve ceste u Zagrebu su prohodne, a od jutros ZET-ovi tramvaji i autobusi voze na svim linijama, osim autobusa prema Ježevu i Kupincu, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Operativnog stožera Zimske službe grada Zagreba. Sve 172 raspoložive ekipe Zimske službe od noćas u 1,30 sati su izašle na zagrebačke ulice, ralilo se i posipavalo i ceste su dovedene u vozno stanje po zimskim uvjetima, izvijestio je voditelj Operativnog stožera Stipan Matoš. Problema je bilo na brdskim i prigradskim cestama, no sada su sve prohodne, rekao je Matoš, te napomenuo da je sve u redu i na Sljemenskoj cesti, gdje rade tri do četiri ekipe zimske službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙