FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 15. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić potvrdio je da su jutros oko 7,30 sati na Velebitu pronađena mrtva tijela Zorana Skračića i Ive Miluna, preostale dvojice jučer nestalih planinara. Planinar Miro Duplančić mrtav je pronađen još jučer. Skupina spasioca koja je cijelu noć pretraživala područje vrha Sv. brdo dvojicu planinara pronašli su jutros u provaliji dubokoj 300 do 500 metara na strmoj padini. Utvrđeno je da su smrtno stradali uslijed pada, odnosno proskliznuća. Oni su s grebena skliznuli po ledenoj podlozi i zapravo se smrtno ozlijedili, rekao je Prizmić.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je od 15. siječnja 1992. postignuto iznimno puno i da možemo biti ponosni na taj dan, Dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Kosor je u povodu 14. obljetnice međunarodnog priznanja s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila vijence na groblju Mirogoj. U tom je razdoblju, podsjetila je, Hrvatska obranjena i oslobođena od srpske agresije, hrvatsko Podunavlje i Vukovar mirno su reintegrirani, u zbrinjavanje prognanika i izbjeglica uloženo je više od 14 milijardi kuna, izgrađeno više od 130 tisuća kuća i stanova. Kosor je istaknula da su hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik najzaslužniji za međunarodno priznanje i stvaranje hrvatske države. Poručila je da je današnji dan prigoda za prisjećanje i na nestale hrvatske branitelje i civile.

SPLIT - Lučki radnici splitske Trajektne luke najavili su za sutra prosvjedni skup, odnosno, štrajk upozorenja kojim Jadroliniju žele prisiliti na podmirenje duga od gotovo osam milijuna kuna za usluge ukrcaja i iskrcaja vozila i pružanje komunalnih usluga, potvrdio je predsjednik Sindikata lučkih radnika Trajekte luke Duško Dadić. Ako se dug ne podmiri u razumnog roku, Dadić najavljuje i potpunu obustavu pružanja usluga Jadrolinijim trajektima koji pristaju u toj luci. Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta prošloga je tjedna potvrdio da Trajektna luka ima otvorena potraživanja prema Jadroliniji koje se moraju podmiriti, no poručio je i kako "nema razloga za blokadu trajekata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙