FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBMS: Ispunjene sve obveze prema HRVI u Valovinama

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U povodu ponovna prosvjedahrvatskih branitelja u kampu u Valovinama u Puli Ministarstvoobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u današnjem jepriopćenju ponovilo da je po Zakonu o pravima hrvatskih braniteljaispunilo sve obveze u rješavanju stambenih pitanja za branitelje sastatusom ratnoga vojnog invalida iz Domovinskog rata.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U povodu ponovna prosvjeda hrvatskih branitelja u kampu u Valovinama u Puli Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u današnjem je priopćenju ponovilo da je po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja ispunilo sve obveze u rješavanju stambenih pitanja za branitelje sa statusom ratnoga vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Takvih je u Valovinama bilo pet, kaže se u priopćenju Ministarstva branitelja, koje opetovano ističe da ono nema drugih nadležnosti i zakonskih uporišta da tako postupi i za ostale branitelje u kampu u Valovinama.

Ministarstvo odbija svaku daljnju politizaciju tog slučaja i moli branitelje u tome kampu da te činjenice uzmu u obzir, stoji u priopćenju Ministarstva koje podsjeća kako je upravo ono u početku rujna ove godine u Puli iniciralo sastanak predstavnika Istarske županije, grada Pule, MOMBS-a, Ministarstva obrane i hrvatskih branitelja u kampu u Valovinama radi trajna rješavanja njihova stambenog pitanja. U priopćenju se dodaje kako je i ministrica Jadranka Kosor u nekoliko navrata upozoravala mjerodavna tijela na taj problem.

Danas je tridesetak hrvatskih branitelja, smještenih s obiteljima već 13 godina u neprikladnim bungalovima u Valovinama, treći put u zadnjih mjesec i pol dana prosvjedovalo u Puli, tražeći da im se riješi stambeno pitanje. Istodobno izražavaju nezadovoljstvo nebrigom resornih ministarstava za njihove teškoće i zahtijevaju reviziju dodjele vojnih stanova.

Ministarstvo branitelja danas je ponovilo svoj tadašnji odgovor braniteljima, a ministar obrane je nakon prvog prosvjeda potkraj studenog rekao da je 2001. ukinut Pravilnik o stambenom zbrinjavanju po kojem su rješavana stambena pitanja djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga, da Ministarstvo obrane više nema ni pravnog uporišta, ni novca za to te da se izrađuje nov sustav rješavanja stambenih pitanja djelatnika MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙