FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Greenpeace postavio truplo kita pred japansko veleposlanstvo

BERLIN, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Aktivisti Greenpeaceadonijeli su u četvrtak truplo kita teško dvadeset tona i ostavili gapred japanskim veleposlanstvom u Berlinu u znak prosvjeda protivjapanskoga programa kitolova.
BERLIN, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Aktivisti Greenpeacea donijeli su u četvrtak truplo kita teško dvadeset tona i ostavili ga pred japanskim veleposlanstvom u Berlinu u znak prosvjeda protiv japanskoga programa kitolova.

Stotine su se ljudi okupile kako bi pogledale 17-metarskoga velikog sjevernog kita kojega je ta ekološka organizacija dopremila u njemački glavni grad u srijedu kasno navečer na prikolici oblijepljenoj transparentima "Dosta je kitolova!"

"Veliki sjeverni kit jedna je od najugroženijih vrsta na svijetu, a Japan ga i dalje lovi", rekla je glasnogovornica Greenpeacea Stefanie Werner. "To mora prestati".

Greenpeace se nada da će kitovo truplo u Berlinu pokazati Japanu besmisao njegova kitolovnog programa koji već dvadesetak godina izaziva sukobe.

Glasnogovornik japanskoga veleposlanstva u Berlinu izrazio je žaljenje zbog Greenpeaceova poteza i dodao da će se japanski kitolov nastaviti u skladu s međunarodnim sporazumima.

Berlinski kit pronađen je prošli tjedan, nasukan na njemačku obalu Baltičkoga mora, kamo će se u četvrtak i vratiti radi obdukcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙