FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici črnkovačke Kudeljare do daljnjega prekinuli prosvjed

OSIJEK, 21. prosinca 2005. (Hina) - Tridesetak bivših radnikačrnkovačke Kudeljare u stečaju koji su danas tri sata prosvjedovalipred zgradom županijskog Državnog odvjetništva u Osijeku zbog, kako sukazali, nerješavanja svoga statusa, prekinuli su prosvjed zbogobećanja županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića da će seslučaj riješiti.
OSIJEK, 21. prosinca 2005. (Hina) - Tridesetak bivših radnika črnkovačke Kudeljare u stečaju koji su danas tri sata prosvjedovali pred zgradom županijskog Državnog odvjetništva u Osijeku zbog, kako su kazali, nerješavanja svoga statusa, prekinuli su prosvjed zbog obećanja županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića da će se slučaj riješiti.

"Nismo zadovoljni, ni danas nakon prosvjeda, dobivenim obećanjima, no vratili smo se kućama uz najavu da ako se u roku od tri tjedna ne riješi naš problem, krećemo u prosvjed ako treba i godinu dana", rekla je Marija Keler, predstavnica bivših 110 uposlenika Kudeljare koja je od 1996. u stečaju.

Dodala je kako su "današnjim prosvjedom uputili poruku i predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade, ministrici pravosuđa i svim saborskim zastupnicima da oni imaju velike plaće, dnevnice i ostalo te da sigurno ne razmišljaju kako će sa svojom djecom proslaviti ovaj Božić pa da im je dužnost da se sjete nas jer mi već devetu godinu našoj djeci za Božić ne možemo ama baš ništa priuštiti".

Sto deset bivših radnika potražuje od tvrtke u stečaju glavnicu od 800.000 kuna koja je nakon devet godina narasla na 2,3 milijuna kuna za otpremnine i ostale dugove prema bivšim radnicima. "Godinama nas svi zavlače s obećanjima da će se to namiriti nakon prodaje Kudeljare, a kao problem se ističu i neki neriješeni imovinski odnosi, što nas ne zanima", rekla je Marija Keler.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙