FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Porezne uprave prosvjedovao pred Ministarstvom financija

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave Hrvatskeodržao je danas prosvjed ispred zgrade Ministarstva financija nakojemu se okupilo 30-ak sindikalnih povjerenika nezadovoljnih razinommaterijalnih prava zaposlenih u Poreznoj upravi.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Sindikat Porezne uprave Hrvatske održao je danas prosvjed ispred zgrade Ministarstva financija na kojemu se okupilo 30-ak sindikalnih povjerenika nezadovoljnih razinom materijalnih prava zaposlenih u Poreznoj upravi.

Predsjednica sindikata Tamara Smokvina rekla je da su plaće službenika u Poreznoj upravi Zakonom o državnim službenicima i namještenicima iz 2001. smanjenje od 15 do 35 posto.

Prosječna plaća poreznika barem je 10 posto niža od prosječne plaće u Hrvatskoj, koja je u rujnu iznosila 4.352 kune.

Smokvina kaže da su poreznicima, koji svojim radom najviše doprinose prikupljanju novca za Državni proračun, prije dvije godine nametnuti dodatni poslovi koje obavljaju bez odgovarajuće naknade.

Poreznici su s dobrom voljom iščekivali donošenje posebne uredbe, predviđene izmijenjenim Zakonom o Poreznoj upravi, kojom bi se regulirali koeficijenti i dodaci na plaće prema složenosti i rezultatima rada, no ona nije donesena ni nakon sedam mjeseci pregovaranja.

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst rekao je da je današnji prosvjed "žalosna blagdanska čestitka" ministru financija Ivanu Šukeru.

Ministar je zaboravio da poreznici žive od svoje plaće, a on od privilegija pa stoga ima četiri puta veću plaću od zaposlenika Porezne uprave, kazao je Kunst.

Najavio je da će idući puta djelatnike Porezne uprave povesti na prosvjed na Markov trg, unatoč zabrani javnih prosvjeda na tome mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙