FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: simpozij o relativizmu u sklopu 1. Bijenala kvadrilaterale

RIJEKA,18. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu 1. Bijenala kvadrilaterale,koji se održava u Rijeci u organizaciji Muzeja moderne i suvremeneumjetnosti, 19. i 20. siječnja održat će se Simpozij o relativizmu nakojemu će sudjelovati znanstvenici iz Hrvatske, Italije, Mađarske iSlovenije.
RIJEKA,18. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu 1. Bijenala kvadrilaterale, koji se održava u Rijeci u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, 19. i 20. siječnja održat će se Simpozij o relativizmu na kojemu će sudjelovati znanstvenici iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Suorganizator simpozija je Filozofski fakultet u Rijeci, a njegov dekan Elvio Baccarini na današnjoj konferenciji za novinstvo kazao je da će se na skupu govoriti o relativizmu općenito, kao i o pojedinačnim aspektima relativizma, kao što je moralni ili umjetnički relativizam. Namjera organizatora bila je da skup ne bude suviše stručan, filozofski, već da izlaganja budu otvorena za, kako je rekao Baccarini, obrazovaniji širi krug slušatelja te da budu poticajna za raspravu.

Relativizam je, naveo je Baccarini, stajalište o nepostojanju općih mjerila vrednovanja, već samo onih koja određuju pojedinci ili zajednica, a skup će ponuditi analizu i raspravu o raznim temama vezanima uz relativizam.

Usporedno s ovim skupom održat će se Konvencija izdavača umjetničkih časopisa na kojoj će također sudjelovati izdavači s područja četiriju zemalja kvadrilaterale - Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske.

Kako je rekao ravnatelj riječkog MMSU-a Branko Franceschi, namjera je poboljšati informiranje o vizualnim umjetnostima u zemljama kvadrilaterale, budući da se o tome kod nas malo zna.

Obje manifestacije održavat će se u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci.

Bijenale kvadrilaterale počelo je 15. prosinca 2005. otvaranjem izložbe na kojoj su predstavljeni radovi umjetnika iz četiriju zemalja, a sam koncept bijenala zasniva se na diplomatskoj incijativi kulturnog povezivanja četiriju susjednih zemalja. Bijenale će završiti 26. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙