FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna poruka vojnog biskupa Jezerinca

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U božićnoj poruci pripadnicimavojne biskupije msgr. Juraj Jezerinac pozvao je na obnovu dijalogaBoga i čovjeka poručivši da se, pozvani od Krista, opredijelimo uživotu za ono što je bolje, a ne za ono što je ugodnije.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U božićnoj poruci pripadnicima vojne biskupije msgr. Juraj Jezerinac pozvao je na obnovu dijaloga Boga i čovjeka poručivši da se, pozvani od Krista, opredijelimo u životu za ono što je bolje, a ne za ono što je ugodnije.

Po riječima vojnoga biskupa upravo je povezanost s Kristom kroz povijest bila ključna za naš opstanak, učinila je da smo nadvladali sve protivštine i ostvarili povijesni san o slobodi i državi Hrvatskoj.

"Ovoga Božića ponovno pogledajmo je li naš životni stav i temeljno opredjeljenje ono što nam Bog poručuje o sebi i o nama. Ovo je trenutak da do kraja prihvatimo Njegov put, Njegovu istinu i Njegov život", ističe biskup.

U duhu i mislima povezan s vama iskreno vam svima želim da po Isusovu rođenju spoznate i prihvatite ono što nam Bog po Isusu Kristu poručuje te da u nastojanjima svakodnevnog života uspijete kroz naš zajednički rad ostvariti Božju sliku o čovjeku, dodaje vojni biskup.

Jezerinac upozorava kako suvremeni čovjek, izložen svakodnevno privlačnim ponudama "diktature relativizma", u liberalnom okruženju, gdje mediji pretjerano reklamiraju individualizam, uporno želi ono što je "lakše" i traži "široki" put lagodnog života, težeći samo za onim što zadovoljava njegov trenutačni užitak.

Tako oblikovan čovjek želi u svoje ruke uzeti slobodu bez odgovornosti, smatrajući da ima pravo na sve ono što može i do čega svojim razumom može doći. U egoističnom sljepilu svoga individualizma on potpuno zaboravlja prava drugog čovjeka, navodi Jezerinac.

Kao da je zavladalo pravo jačega, moćnijega, a relativiziraju se i ruše sve vrednote, zaboravljajući Kristov kriterij. Jasno je, da bi se tako živjelo, potrebno je odbaciti Stvoritelja, kaže vojni biskup.

Po njegovim riječima, međutim, takav je način života ujedno potpuno na suprotnoj strani od onih vrijednosti koje utjelovljuje i donosi Božić.

Na kraju poruke vojni biskup Juraj Jezerinac zaželio je ministrima, načelniku Glavnoga stožera, ravnatelju policije, državnim tajnicima i pomoćnicima ministara, generalima i admiralima, časnicima i dočasnicima hrvatske vojske i policije, vojnicima i policajcima, državnim službenicima, braniteljima i umirovljenicima sretan Božić i blagoslovljenu novu 2006. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙