FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte u sjedištu NATO-a

BRUXELLES, 19. siječnja 2006. (Hina) - NATO je spreman podržati radHaškog suda u ispunjavanju njegove zadaće te smatra da je zastabilnost Balkana od ključne važnosti integracija tih zemalja u EU iNATO, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu glasnogovornik NATO-a nakonsusreta glavnog tajnika Saveza Jaap de Hoopa Scheffera s glavnomhaškom tužiteljicom Carlom del Ponte.
BRUXELLES, 19. siječnja 2006. (Hina) - NATO je spreman podržati rad Haškog suda u ispunjavanju njegove zadaće te smatra da je za stabilnost Balkana od ključne važnosti integracija tih zemalja u EU i NATO, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu glasnogovornik NATO-a nakon susreta glavnog tajnika Saveza Jaap de Hoopa Scheffera s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte.

"Glavni tajnik je ponovio spremnost NATO-a da podrži Haški sud te izrazio osobnu uvjerenost da stabilnost Balkana ovisi o integraciji tih zemalja u EU i NATO", rekao je glasnogovornik Saveza James Appathurai.

Za vrijeme polusatnog sastanka Scheffer i Del Ponte razgovarali su o tehničkoj suradnji između NATO-a i ICTY-a, rekao je Appathurai.

Scheffer i Del Ponte još su jednom "pozdravili uhićenje Ante Gotovine, što jasno dokazuje punu suradnje Hrvatske s Haškim sudom", rekao je Appathurai.

Carla del Ponte doputovala je u četvrtak u Bruxelles kako bi s glavnim tajnikom NATO-a Schefferom razgovarala o prikupljanju informacija o preostalih šest haških bjegunaca i spremnosti Saveza da poduzme akciju na temelju informacija koje mu dostavi Tužiteljstvo.

Glavna haška tužiteljica također će se sastati s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom i povjerenikom za proširenje Olijem Rehnom, koje će izvijestiti o suradnji Srbije s Tužiteljstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙