FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U siječnju 2006. osniva se nova stranka - Hrvatsko zvono

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska politička scena od krajasiječnja bit će bogatija za još jednu političku stranku, Hrvatskozvono, kao nasljednicu stranke Samostalnost i napredak (SIN), čijiinicijatori očekuju da će okupiti stranke i pojedince kojima je ciljboljitak Hrvatske i njezina naroda te očuvanje nacionalnogidentiteta.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska politička scena od kraja siječnja bit će bogatija za još jednu političku stranku, Hrvatsko zvono, kao nasljednicu stranke Samostalnost i napredak (SIN), čiji inicijatori očekuju da će okupiti stranke i pojedince kojima je cilj boljitak Hrvatske i njezina naroda te očuvanje nacionalnog identiteta.

Članovi Inicijativnog odbora nove stranke Aladar Metzinger i Zdravko Tomac na današnjoj su konferenciji za novinare za 29. siječnja iduće godine najavili osnivačku konvenciju Hrvatskog zvona, stranke koja će, kaže, okupiti ljude dobre volje koji žele pomoći Hrvatskoj.

Izvijestili su kako su u tijeku pregovori s 30-ak stranaka o ujedinjenju u "Zvono", da se aktivno pregovara s četiri saborska zastupnika te dva zagrebačka vijećnika, ali, dok se stranka ne osnuje, nisu htjeli otkrivati imena.

Za sada je poznato da bi u novu stranku trebali ući Hrvatski narodnjaci, stranka koja je prije dvije godine istupila iz HNS-a, a zanimanje za takvo udruživanje pokazao je i HKDU.

Kao jedan od prvih stranačkih poteza Tomac je najavio da će u početku iduće godine početi potpisivanje peticije koja bi, prikupi li se pola milijuna potpisa, rezultirala referendumom protiv ulaska Hrvatske u NATO. "Mi smo tvrdo protiv NATO-a, ali već sada postoji strategija da narod, koji se u najvećem broju protivi ulasku u NATO, nije informiran i da mu treba oprati mozak. Zato i idemo s peticijom i želimo to staviti na referendum", kazao je Tomac.

Program Hrvatskog zvona na konferenciji za novinare poduprli su Krešimir Franjić iz Hrvatskih narodnjaka i Anto Kovačević iz HKDU-a, obojica uvjereni da je hrvatskoj politici prijeko potreban treći, novi put koji će štititi njezin identitet i spriječiti da se odluke o budućnosti Hrvatske donose izvan njezinih granica.

Kovačević je naglasio kako sadašnja vlast ništa ne čini u tom smjeru, da "samo ispunjava uvjete Bruxellesa i Carle del Ponte", zbog čega je, ističe, potrebna nova politička snaga koja će pomoći srušiti haaške optužnice protiv hrvatskih generala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙