FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte sutra u Bruxellesu sa Schefferom, Solanom i Rehnom

BRUXELLES, 18. siječnja 2006. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carladel Ponte u četvrtak će posjetiti Bruxelles gdje će se sastati sčelnicima NATO-a i Europske unije, najavila je u srijedu njezinaglasnogovornica Florence Hartmann.
BRUXELLES, 18. siječnja 2006. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u četvrtak će posjetiti Bruxelles gdje će se sastati s čelnicima NATO-a i Europske unije, najavila je u srijedu njezina glasnogovornica Florence Hartmann.

Tužiteljica će se prijepodne sastati u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATO-a Jaap de Hoop Schefferom i razgovarati o prikupljanju informacija o preostalih šest haških bjegunaca i spremnosti Saveza da poduzme akciju na temelju informacija koje mu dostavi Tužiteljstvo, kazala je Hartmann na tjednom brifingu za novinare u Haškom sudu.

Del Ponte će se također sastati s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom i povjerenikom za proširenje Olijem Rehnom, koje će izvijestiti o suradnji Srbije s Tužiteljstvom, kazala je Hartmann napominjući da Beograd nije uhitio nijednog optuženika od listopada 2004.

Najavila je da će Del Ponte početkom veljače posjetiti Beograd, gdje će sa srbijanskim dužnosnicima razgovarati o preostalim neriješenim pitanjima suradnje, pristupu traženim dokumentima i preostalim bjeguncima, od kojih je pet, po informacijama Tužiteljstva u Srbiji.

Tužiteljstvo, po njezinim riječima, očekuje da srbijanske vlasti uhite bjegunce koji su u njihovu dosegu.

Na upit o današnjoj operaciji policije RS u području Žepe, izvršenoj u sklopu potrage za Ratkom Mladićem, Hartmann je kazala kako nema komentara jer Tužiteljstvo ne prima povratne informacije, a po onima kojima raspolaže Mladić je u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙