FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klaićevoj bolnici uručeno 100.000 kuna od Zagrebačkih otpadnih voda

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Radi poboljšanja uvjeta boravkamalih pacijenata Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, tvrtkaZagrebačke otpadne vode d.o.o. danas je bolnici uručila donaciju od100.000 kuna.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Radi poboljšanja uvjeta boravka malih pacijenata Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. danas je bolnici uručila donaciju od 100.000 kuna.

Novac je namijenjen projektu humanizacije bolnice tj. poboljšanju uvjeta boravka djece na odjelima, ali i boravka roditelja koji su svakodnevno s njima.

"Zamijenit ćemo dio starih krevetića, kupiti nove sjedalice i fotelje za dnevni boravak roditelja uz dječji krevet, nastojati smanjiti broj kreveta u jednoj sobi i općenito ugođaj u sobama učiniti što sličniji kućnom", kazao je pomoćnik ravnatelja za gospodarske poslove Klinike Osman Kadić.

Kako je boravak u bolnici sam po sebi stresan, standardi Europske unije na tom su području vrlo zahtjevni i podrazumijevaju podizanje kvalitete boravka pacijenata tijekom liječenja, kaže Kadić.

Dodao je kako bolnica ne može u jednoj godini zamijeniti svih 215 kreveta pa se postupno obnavljaju odjeli, počevši od onih s najtežim, malignim bolestima, zatim odjel intenzivne skrbi, te kirurški i drugi pedijatrijski odjeli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙