FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno suđenje Sadamu Huseinu

BAGDAD, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suđenje Sadamu Huseinuoptuženom za ratne zločine protiv čovječnosti nastavljaneo je usrijedu, a bivši irački predsjednik koji je bojkotirao prijašnjesaslušanje kazavši sucima da "idu u pakao", pojavio se na optuženičkojklupi.
BAGDAD, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suđenje Sadamu Huseinu optuženom za ratne zločine protiv čovječnosti nastavljaneo je u srijedu, a bivši irački predsjednik koji je bojkotirao prijašnje saslušanje kazavši sucima da "idu u pakao", pojavio se na optuženičkoj klupi.

Sud, na čijem je čelu Rizgar Mohammed Amin, kurdski sudac koji sudi Sadamu, trebao bi danas čuti svjedočenje pet svjedoka prije nego prekine suđenje do sljedećeg meseca. Još postoje izgledi da se u četvrtak također održi suđenje.

Sadam je prošlo saslušanje pred sudom 7. prosinca bojkotirao nakon što je cijelo suđenje nazvao sramotnim i požalio se na uvjete zatvora.

Tužitelji terete Sadama i još sedam suoptuženika za ubojstvo 148 šijita u selu Dujail sjeverno od Bagdada tvrdeći da je irački predsjednik naredio ubojstvo kao odgovor na napad na njegovu pratnju prilikom posjeta tom mjestu 1982. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙