FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadam bi se trebao u srijedu trebao pojaviti u sudnici

BAGDAD, 20. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je bojkotiraoprethodno saslušanje i suce poslao "k vragu", bivši irački predsjednikSadam Husein bi se u srijedu trebao pojaviti u sudnici na nastavkusvog suđenja, rekao je jedan od njegovih branitelja u utorak.
BAGDAD, 20. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je bojkotirao prethodno saslušanje i suce poslao "k vragu", bivši irački predsjednik Sadam Husein bi se u srijedu trebao pojaviti u sudnici na nastavku svog suđenja, rekao je jedan od njegovih branitelja u utorak.

Tužitelj zadužen za ovaj slučaj je istaknuo kako još uvijek ima "mnogo značajnih dokaza" kojima će osigurati da Sadam bude osuđen za zločine protiv čovječnosti.

Sadam je bojkotirao prethodno saslušanje održano 7. prosinca, tvrdeći kako je suđenje farsa i žaleći se na uvjete pritvora. Večer prije toga sucima koji su izlazili iz sudnice doviknuo je "neka idu k vragu".

Zbog njegova bojkota suđenje je na neko vrijeme odgođeno sve dok sudac Rizgar Mohammed Amin nije odlučio nastaviti bez Sadama, koji je na kraju bio odsutan samo na jednom saslušanju.

Ne bi li stao na kraj glasinama da Sadam i dalje neće prisustvovati saslušanjima, Khamis al Ubeidi, jedan od Sadamovih odvjetnika u utorak je rekao da će "predsjednik Sadam prisustvovati suđenju ... osim ako se ne dogodi nešto neočekivano".

Sadamu i njegovoj sedmorici suradnika od 19. listopada sudi se za masakr počinjen nad 148 šijita u selu Dujail, koji je počinjen kao odmazda za napad na predsjednički konvoj 1982. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙