FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo uređenje pulskog Foruma

PULA,16. siječnja 2006.(Hina) - Na Trgu Forumu u Puli ispred gradskevijećnice danas su počeli radovi na uređenju tog najstarijeg pulskogtrga čime je i simbolički počela provedba projekta cjelokupnoguređenja, ali i revitalizacije Staroga grada, investicije od preko 6,5milijuna kuna.
PULA,16. siječnja 2006.(Hina) - Na Trgu Forumu u Puli ispred gradske vijećnice danas su počeli radovi na uređenju tog najstarijeg pulskog trga čime je i simbolički počela provedba projekta cjelokupnog uređenja, ali i revitalizacije Staroga grada, investicije od preko 6,5 milijuna kuna.

To bi u kasnijim fazama uključivalo i uređenje Kandlerove i ulice Giardini, ulicu Sergijevaca, zatim svih uspona koji vode prema pulskom Kaštelu te samoga Kaštela kao okosnice cijeloga projekta.

Po riječima pulskog gradonačelnika Valtera Drandića, ostvarenjem toga projekta Pula bi konačno dobila Stari grad koji bi živio cijelu godinu.

"Predio, sada mračan i prilično negostoljubiv, trebao bi postati kvart u koji će ljudi rado zalaziti, osvijetljen živopisnim poslovnim prostorima koji bi trebali biti dodijeljeni obrtnicima i zanatlijama te umjetnicima koji bi ovdje imali svoje atelijere", rekao je gradonačelnik Drandić. Dodao je kako je gradsko poglavarstvo donijelo odluku o sanaciji ploča na Forumu jer je to bila "nasušna potreba, pogotovo vidljiva po kišnu vremenu".

"Radi se dakle samo o zamjeni starih i uništenih ploča i to s originalnim kamenom tzv. sivim pješčarom dok će valjane ploče biti ponovno iskorištene, samo preslagane. Sanacija će stoga obuhvatiti preslagivanje ploča i održavanje podzemne komunalne infrastrukture", naglasio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Vladimir Žmak.

Već su danas s radovima na Forumu počeli "komunalci" koji će obnavljati infrastrukturu u dijelu programa redovnog i pojačanog održavanja. S obzirom na to da će istodobno biti više izvođača, radovi će se odvijati u dvije faze: prva faza radova trebala bi biti gotova do ožujka, do kada bi i Grad trebao provesti javni natječaj i odabrati najpovoljnijeg ponuđača za preslagivanje ploča. Tada će početi i druga faza preslagivanja ploča koja bi trebala biti dovršena do sredine lipnja.

Vrijednost prve faze uređenja Foruma iznosit će 2,5 milijuna kuna, dok je cijela investicija vrijedna 6,549 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙