FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 11. forum zemalja srednje i istočne Europe

BEČ, 17. siječnja 2006. (Hina) - Jedanaesti forum zemalja srednje iistočne Europe o temi "Uklanjanje barijera i osiguranjekonkurentnosti" počeo je u utorak u Beču, okupivši, u organizacijilondonskog časopisa "Euromoney", predstavnike i visoke dužnosnikeeuropskih zemalja, među njima i predstavnike Hrvatske.
BEČ, 17. siječnja 2006. (Hina) - Jedanaesti forum zemalja srednje i istočne Europe o temi "Uklanjanje barijera i osiguranje konkurentnosti" počeo je u utorak u Beču, okupivši, u organizaciji londonskog časopisa "Euromoney", predstavnike i visoke dužnosnike europskih zemalja, među njima i predstavnike Hrvatske.

U radu dvodnevnog tradicionalnog skupa sudjeluje oko 900 sudionika: predstavnika banaka i drugih austrijskih, europskih i svjetskih financijskih institucija i korporacija, investitora te visokih dužnosnika država srednje i istočne Europe.

U uvodnoj riječi tog tradicionalnog godišnjeg susreta Zapada i Istoka Europe, upravni direktor časopisa "Euromoney" Richard Encor označio ga je kao korisnu razmjenu mišljenja o najvažnijim kretanjima na tržištima tih zemalja u kojima sada treba, kako je rekao, stvoriti pretpostavke za natjecateljsko ozračje te zaustaviti 'odljev mozgova' mladih visokokvalificiranih stručnjaka u inozemstvo, posebice u stare države članice Europske unije.

U raspravi je također rečeno da su države srednje i istočne Europe prošle kroz dvije faze te da se trenutačno nalaze u trećoj. Prošle su razdoblje privatizacije, izravnih inozemnih ulaganja, a sada su u razdoblju konsolidacije svojih domaćih gospodarstava.

Iz Hrvatske su na forumu nazočni, uz ostale, zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i predsjednik Upravnog odbora Privredne banke Zagreb (Grupa Banka Intesa) Božo Prka.

Jedanaesti forum zemalja srednje i istočne Europe održava se u suorganizaciji austrijske banke "Bank Austria - Credit Anstalt" i traje do 18. siječnja u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙