FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: program Austrijskoga kulturnog foruma u znaku Mozarta

ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Ovogodišnji program Austrijskogakulturnog foruma proteći će u znaku 250. obljetnice rođenja WolfgangaAmadeusa Mozarta, najavio je ravnatelj Robert Szucsich.
ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Ovogodišnji program Austrijskoga kulturnog foruma proteći će u znaku 250. obljetnice rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, najavio je ravnatelj Robert Szucsich.

Novogodišnji koncert "Bečke priče" Ansambla "Johanna Straussa" iz Linza danas i sutra bit će izveden za varaždinsku, a u četvrtak za koprivničku publiku.

O Mozartu će u siječnju u Zagrebu biti govora na predavanju bečkog profesora Antona Neumayera u Austrijskom kulturnom forumu, a u nastavku predavanja Hrvatsko će glazbeno liječničko društvo prirediti okrugli stol "Specijalistički medicinski aspekti njegove bolesti".

U Hrvatskom društvu likovnih umjetnika od 13. do 24. siječnja bit će otvorena izložba "Wonderland - Circumstances", na kojoj izlaže 11 skupina hrvatskih arhitekata.

Austrijski kulturni forum u Hrvatskoj Kostajnici 20. siječnja organizira izložbu fotografija i predavanje "Mozartu u čast".

Veljaču će, kako je najavljeno, obilježiti velika koncertna gostovanja, kao što je gostovanje Bečke državne opere i Bečke filharmonije u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", s Mozartovim i Beethovenovim djelima.

U Austrije i svijetu ove će se godine osim Mozartove obilježiti i 150. obljetnica rođenja oca psihoanalize Sigmunda Freuda.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙