FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bogoljub Karić zahtijeva izvanredne izbore

BEOGRAD,17. siječnja 2006.(Hina) - Pokret snaga Srbije, strankasrbijanskog tajkuna Bogoljuba Karića, održao je u utorak popodnemiting u središtu Beograda na kojem je Karić zatražio raspisivanjeizvanrednih parlamentarnih izbora.
BEOGRAD,17. siječnja 2006.(Hina) - Pokret snaga Srbije, stranka srbijanskog tajkuna Bogoljuba Karića, održao je u utorak popodne miting u središtu Beograda na kojem je Karić zatražio raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora.

"Srušit ćemo vlast Vojislava Koštunice, od večeras u Srbiji više neće ništa biti isto", kazao je Bogoljub Karić svojim pristašama. On je pozvao sve političke stranke i sve građane da se zauzmu za raspisivanje izvanrednih izbora kako bi na vlast došli "pravi ljudi", umjesto Vlade Vojislava Koštunice koju podržava, kako je kazao, 15 posto stanovništva.

Mitingu, održanom pod sloganom "Pokret za preokret", prisustvovalo je oko tri tisuće građana, kojima su se obratili i drugi čelnici stranke, kao i zastupnici Socijaldemokratske partije Nebojše Čovića u Skupštini Srbije, Ljiljana Nestorović i Slobodan Orlić.

Karićev dolazak na skup prvo je njegovo pojavljivanje u javnosti nakon što je uoči Nove godine Vlada Srbije oduzela licencu za mobilnu telefoniju kompaniji "Mobtel", koja je bila u Karićevom vlasništvu sve do nedavno, kad je svoj udio prodao austrijskim ulagačima.

U međuvremenu, protiv Bogoljuba Karića pokrenuta je istraga zbog navodnog pokušaja kupovine jednog skupštinskog zastupnika, a protiv njegovog brata Sretena istraga je pokrenuta zbog navodne utaje poreza pri kupovini nekoliko desetaka stanova za zaposlene u "Mobtelu". Za Sretenom Karićem MUP je u utorak raspisao i tjeralicu jer se nije odazvao pozivu istražnog suca.

Oduzimanje licence "Mobtelu", istrage protiv braće Karić kao i blokadu računa BK Televizije u kojoj je Karić također nedavno svoj udio prodao, Pokret snaga Srbije tumači kao politički pritisak na tu Karićevu stranku, koja je po istraživanjima javnog mnijenja treća po snazi u Srbiji, iza Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Demokratske stranke predsjednika Srbije Borisa Tadića, a ispred stranaka vladajuće koalicije premijera Vojislava Koštunice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙