FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Promjene u korištenju energije vjetra

BERLIN , 17. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Korištenje energije vjetra uNjemačkoj je tijekom prošle godine bilo u porastu, no u predstojećimće godinama, zbog predviđenih promjena, ono vjerojatno opadati,izvijestili su u utorak iz njemačke Državne udruge za vjetroenergiju.
BERLIN , 17. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Korištenje energije vjetra u Njemačkoj je tijekom prošle godine bilo u porastu, no u predstojećim će godinama, zbog predviđenih promjena, ono vjerojatno opadati, izvijestili su u utorak iz njemačke Državne udruge za vjetroenergiju.

Krajem 2005. u Njemačkoj su radile 17.574 moderne vjetrenjače, što je za 11 posto više nego prethodne godine. Te su vjetrenjače, za koje su izdvojene milijarde eura državnih subvencija, do kraja 2004. proizvele šest posto ukupne električne energije u zemlji.

No, porast korištenja vjetroenergije u predstojeće bi tri godine trebao lagano pasti, uglavnom zato što su sve najbolje lokacije za smještaj vjetrenjača već zauzete te Nijemci pozornost namjeravaju usmjeriti na izgradnju velikih platformi na Sjevernom i Baltičkom moru, koje će još učinkovitije poslužiti za iskorištavanje energije vjetra, stoji u priopćenju Udruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙