FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati.
ZAGREB, 21. prosinca 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

OSIJEK - Za novog predsjednika osječko-baranjske županijske organizacije HDZ-a na izvanrednoj izbornoj skupštini sinoć je, javnim glasovanjem, izabran dosadašnji županijski povjerenik stranke Tomislav Ivić, koji je bio i jedini kandidat za tu dužnost. U nazočnosti predsjednika stranke Ive Sanadera, članova predsjedništva HDZ-a Vladimira Šeksa i Andrije Hebranga, glavnog tajnika Ivana Jarnjaka te državnih dužnosnika iz redova HDZ-a, Skupština županijske organizacije izabrala je novi Županijski i Nadzorni odbor ove županijske organizacije. Ivić, Sanader i Šeks ocijenili su da je time stranka u Osječko-baranjskoj županiji konsolidirana te da može krenuti naprijed. Ta je organizacija bila raspuštena potkraj travnja nakon isključenja Branimira Glavaša i njegovih istomišljenika iz HDZ-a zbog inicijative o regionalizaciji, što je ocijenjeno suprotnim politici stranke i Ustavu.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog sabora i član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, koji je inicirao stvaranje konzorcija slavonskih poduzeća radi nastupa na natječaju za izgradnju 5C koridora, rekao je sinoć u Osijeku da niti jedan pojedinac ne može utjecati na to koje će tvrtke stvarati konzorcij i koje će ići na natječaj. Time je Šeks odbacio jučerašnje tvrdnje Branimira Glavaša da on, Šeks, stoji iza isključivanja pojedinih slavonskih građevinskih tvrtki iz konzorcija kao politički nepodobnih. O navodnom isključivanju nekih poduzeća pisali su mediji. Šeks je rekao da s tim nemaju veze ni Županijska gospodarska komora niti on kao inicijator. "Njihova je stvar, na koji će se način ujediniti", kazao je Šeks.

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština sinoć je donijela zaključak o prijenosu osnivačkih prava i poslovnih udjela 23 trgovačka društva na Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., koje će preuzeti funkciju holdinga. Poduzet će se i sve aktivnosti za osnivanje novog gradskog trgovačkog društva "Digitalni grad" za upravljanje, izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture za potrebe komunikacijsko -informatičkih sustava i usluga. To će društvo, čije je osnivanje prijedlog zastupnika Nezavisne liste Tatjane Holjevac, bit će sastavni dio novog holdinga. U raspravi su oporbeni zastupnici kritizirali osnivanje novog holdinga, no gradonačelnik Milan Bandić je ustvrdio da je osnivanje holdinga "povijesni iskorak" u poslovanju gradskih trgovačkih društava jer će, dodao je , napokon početi racionalno poslovati i smanjiti troškove poslovanja.

ZAGREB - Na sinoćnjoj tribini u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu predstavljena je Deklaraciji o stanju i budućnosti hrvatskoga naroda u BiH Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV), u kojoj se ocjenjuje kako je, u sadašnjim okolnostima, rješenje u kantonizaciji Bosne i Hercegovine, uz poštovanje načela suverenosti i konstitutivnosti sva tri naroda na cijelom njenom teritoriju. U Deklaraciji se ističe kako sadašnji razvoj događaja oko budućeg uređenje BiH pokazuje dugoročno očuvanje podjele na dva entiteta s tendencijom prema potpunom ukidanju konstitutivne uloge hrvatskoga naroda. "Buduće uređenje BiH ne može se zasnivati na dosadašnjoj dvoentitetskoj podjeli. Za budućnost Hrvata u BiH i budućnost BiH u cjelini, nužno je uspostaviti takav teritorijalno-administrativni ustroj, koji će omogućiti pun nacionalni i kulturni razvitak svim trima suverenim narodima", a po mišljenju Vijeća, to je kantonizacija.

ZAGREB - Iz Sindikata kamermana i snimateljskih ekipa Hrvatske televizije priopćeno je sinoć da "Inicijativu za javnu televiziju" sada podupire više od stotinu televizijskih profesionalaca, uključujući i taj sindikat. To je dvostruko više nego u početku, ističe se u priopćenju. "U javnosti se javljaju brojne manipulacije i etiketiranja bez da se govori o sadržaju inicijative. Njen se cjelovit tekst nalazi na web adresi http://beam.to/inicijativa. Potpisnici se zauzimaju samo za profesionalizam, bez favoriziranja bilo koje političke opcije, a traže javnu raspravu o ostvarivanju uloge javne televizije i transparentnosti njenog poslovanja", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙