FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH: Ljubićeve pristaše utemeljile parlamentarnu koordinaciju

MOSTAR, 21. prosinca 2005. (Hina) - Zastupnici HDZ BiH u državnom i uparlamentu Federacije BiH, pristaše Bože Ljubića, Martina Raguža iJosipa Merdže, čije je isključenje iz stranke u utorak potvrdiloPredsjedništvo HDZ BiH, utemeljili su posebnu parlamentarnukoordinaciju HDZ BiH, koja je zatražila sazivanje izvanrednogzasjedanja Središnjeg odbora stranke na kojem bi se odbaciloisključenje trojice njenih istaknutih dužnosnika.
MOSTAR, 21. prosinca 2005. (Hina) - Zastupnici HDZ BiH u državnom i u parlamentu Federacije BiH, pristaše Bože Ljubića, Martina Raguža i Josipa Merdže, čije je isključenje iz stranke u utorak potvrdilo Predsjedništvo HDZ BiH, utemeljili su posebnu parlamentarnu koordinaciju HDZ BiH, koja je zatražila sazivanje izvanrednog zasjedanja Središnjeg odbora stranke na kojem bi se odbacilo isključenje trojice njenih istaknutih dužnosnika.

U priopćenju objavljenom u srijedu, kojega je potpisalo 16 zastupnika utemeljitelja Parlamentarne koordinacije HDZ BiH, navodi se kako će novoutemeljena Koordinacija djelovati stalno i redovito izvješćivati javnost o svojim aktivnostima.

Utemeljitelji Parlamentarne koordinacije HDZ BiH pozvali su također sve članove stranačkog Središnjeg odbora da podrže sazivanje izvanrednog zasjedanja tog tijela HDZ BiH na kojem bi se, kako je navedeno, razmotrila i zauzela stajališta o najvažnijim političkim pitanjima, posebno o promjenama Ustava BiH. Utemeljitelji Parlamentarne koordinacije HDZ BiH optužili su aktualno stranačko vodstvo, na čelu s Draganom Čovićem, da je nesposobno i nezainteresirano za aktivan odnos prema predstojećim ustavnim promjenama u BiH.

Božo Ljubić, protukandidat Dragana Čovića za predsjednika HDZ BiH na ovoljetnom stranačkom saboru, izjavio je u srijedu kako je jučerašnja odluka Predsjedništva HDZ BiH, kojom se odbija njegov te Ragužov i Merdžin priziv na raniju odluku Visokog suda časti o njihovu isključenju iz HDZ BiH, nestatutarna.

"Predsjedništvo HDZ BiH nije ovlašteno odbacivati naš priziv, jer smo ga uputili Središnjem odboru HDZ BiH. Nas trojica se i dalje smatramo članovima HDZ BiH", rekao je Ljubić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙