FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Radio Subotica na hrvatskom obilježio sedam godina emitiranja

SUBOTICA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Uredništvo na hrvatskom jezikuRadio Subotice, koje je prvo u Srbiji slušatelje počelo informirati nahrvatskom jeziku, u srijedu je obilježilo sedam godina postojanja.
SUBOTICA, 21. prosinca 2005. (Hina) - Uredništvo na hrvatskom jeziku Radio Subotice, koje je prvo u Srbiji slušatelje počelo informirati na hrvatskom jeziku, u srijedu je obilježilo sedam godina postojanja.

Dvosatni program na hrvatskom jeziku Radio Subotice može se pratiti samo na sjeveru Bačke i uglavnom je posvećen problemima i životu Hrvata u Vojvodini, no sadržaj njihovih informativnih emisija se može pratiti i putem Interneta (www.radiosubotica.co.yu).

Program priprema četveročlano uredništvo koje se financira se iz proračuna općine Subotica, no budući status je upitan zbog predstojeće privatizacije svih lokalnih javnih medija u Srbiji, ističe urednica programa Ljiljana Dulić.

"Informativne potrebe hrvatske zajednice u Vojvodini bile bi zadovoljene kada bi u svim mjestima u kojima živi značajan broj Hrvata postojao radijski program na njihovom materinjem jeziku, kao i da imamo jednu radijsku postaju koja bi signalom mogla pokrivati čitav teritorij Vojvodine", izjavio je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić.

Uz Radio Suboticu program na hrvatskom jeziku, sat vremena tjedno, emitira se odnedavno i na Radio Baču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙