FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jasenovac: u srijedu prvo predstavljanje novog muzejskog postava i Obrazovnog centra

JASENOVAC, 16. siječnja 2006. (Hina) - U Spomen području Jasenovac usrijedu, 18. siječnja, bit će predstavljeni projekti novoga stalnogpostava Memorijalnog muzeja i novog Obrazovnog centra.
JASENOVAC, 16. siječnja 2006. (Hina) - U Spomen području Jasenovac u srijedu, 18. siječnja, bit će predstavljeni projekti novoga stalnog postava Memorijalnog muzeja i novog Obrazovnog centra.

Te će projekte predstaviti njihovi autori, a predstavljanju će uz ostale nazočiti veleposlanik Izraela Shmuel Meirom, izaslanica veleposlanika SAD-a Amy Blyss, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, te pomoćnica ministra kulture Branka Šulc, priopćeno je iz Spomen područja Jasenovac.

Tom prigodom veleposlanik Meirom predstavit će i Pismo namjere jeruzalemske Međunarodne škole holokausta Yad Vashem o suradnji s Jasenovcem.

Inače, predstavljanje projekata prvi je u nizu događaja koji će biti upriličeni tijekom ove godine.

Taj novi koncept Spomen područja nastao je kao rezultat suradnje stotinjak stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, koji su u svom radu primijenili suvremena svjetska načela muzeologije, obrazovanja, obilježavanja spomen područja, te podučavanja o genocidu, holokaustu i protiv svih oblika totalitarnih režima.

Putem novog koncepta primijenjenoga u izradi novoga stalnog postava i Obrazovnog centra u kojemu je patnja individualizirana, a žrtva identificirana i samoreprezentirana, Spomen područje postat će jedinstveno mjesto učenja za nenasilje, demokraciju i ljudska prava.

Sva su rješenja ocijenili stručnjaci, a njihova ostvarenja prati povjerenstvo Hrvatskog muzejskog vijeća. Izradu novog koncepta Spomen područja pomažu Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a svečano otvorenje se priprema u proljeće, navodi se u priopćenju iz Spomen područja Jasenovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙