FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jasenovac: novi Dnevni boravak za starije osobe

JASENOVAC/ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor otvorila je danas u Jasenovcu Dnevni boravak za starijeosobe, u sklopu provedbe Programa "Dnevni boravak i pomoć u kućistarijim osobama".
JASENOVAC/ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Jasenovcu Dnevni boravak za starije osobe, u sklopu provedbe Programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama".

Prioritetni su korisnici toga programa osobe starije od 65 godina koje su članovi samačkih staračkih domaćinstava, niskog socijalno-ekonomskog statusa, teže narušenog zdravlja te osobe koje nisu obuhvaćene postojećim oblicima skrbi o starijima. U okviru Programa organizirana je prehrana, pomoć u obavljanju kućnih poslova i održavanju osnovne zdravstvene skrbi, posredovanje u ostvarivanju prava, razgovori i druženje te dodatni sadržaji i aktivnosti Dnevnog boravka.

Otvarajući ga, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je ovo deseti Dnevni boravak koji je otvorilo Ministarstvo, te da je njime obuhvaćeno oko 200 osoba starije životne dobi na području općine Jasenovac.

Istaknula je da su među zaposlenima pretežno žene starije od 40 godina koje su i najteže zapošljiva radna skupina, te je zaključila kako je zbog toga vrijednost provedbe Programa međugeneracijske solidarnosti višestruka.

Podsjetila je da je Ministarstvo u 2005. za provedbu Programa u općini Jasenovac osiguralo više od 480 tisuća kuna.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako se kroz programe međugeneracijske solidarnosti Ministarstva, kojima je dosad obuhvaćeno više od 6000 starijih osoba, kao i ovogodišnjim početkom povrata duga umirovljenicima jasno pokazuje opredijeljenost ove Vlade za skrb o starijim osobama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙