FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džamonjina skulptura na restauraciji

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Reljef akademika Dušana Džamonje"Žrtvama fašizma logora Jasenovac" upućuje se na restauraciju ikonzervaciju za potrebe daljnjeg izlaganja, priopćilo je u petakUpravno vijeće Javne ustanove Spomen područja Jasenovac.
ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Reljef akademika Dušana Džamonje "Žrtvama fašizma logora Jasenovac" upućuje se na restauraciju i konzervaciju za potrebe daljnjeg izlaganja, priopćilo je u petak Upravno vijeće Javne ustanove Spomen područja Jasenovac.

Upravno vijeće tu je odluku donijelo na sjednici održanoj 22. prosinca u Hrvatskom povijesnom muzeju.

Odluku o načinu daljnjeg izlaganja reljefa donijet će Stručno povjerenstvo, koje će imenovati Upravno vijeće, stoji u priopćenju.

Ranije je bilo odlučeno da ta Džamonjina skulptura neće biti dio novog stalnog postava Spomen područja Jasenovac, na što je reagirao sam umjetnik te Židovska općina Zagreb i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

Oni su tražili da se skulptura vrati na mjesto gdje je, kao dio starog postava, bila 37 godina te da je se ne izbacuje iz novog postava.

Ravnateljica Spomen područja Jasenovca, Nataša Jovičić, isticala je da je reljef "privremeno pohranjen" u Gliptoteci HAZU dok se ne odluči gdje će ubuduće biti, a nije odbacila niti mogućnost da on ipak bude u novom stalnom postavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙