FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 23. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Ribarskoj zadruzi Sabus iz Umaga, Vlada će s 200 tisuća kuna nadoknaditi štetu na uzgajalištu školjaka, a diplomatskom notom zatražit će se da se i slovenska policija uključi u istragu o tom slučaju, odlučila je danas Vlada. U uzgajalištu je u noći s 21. na 22. prosinca uništeno između 15 i 20 tona konzumnih dagnji, štetu je za sada počinila nepoznata osoba, istraga traje, a za popravak će trebati desetak dana, rekao je premijer Ivo Sanader. Diplomatskom notom, koju će hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova uputiti slovenskom, predložit će se da se u istragu uključi i slovenska policija. Premijer je naglasio da je pitanje iznimno osjetljivo, da nema samo materijalni karakter, nego može imati i međunarodne implikacije, ako se pokaže da je netko iz susjedne Slovenije sudjelovao u tome.

ZAGREB - Reljef akademika Dušana Džamonje "Žrtvama fašizma logora Jasenovac" upućuje se na restauraciju i konzervaciju za potrebe daljnjeg izlaganja, priopćilo je danas Upravno vijeće Javne ustanove Spomen područja Jasenovac. Upravno vijeće tu je odluku donijelo na sjednici održanoj 22. prosinca u Hrvatskom povijesnom muzeju. Odluku o načinu daljnjeg izlaganja reljefa donijet će Stručno povjerenstvo, koje će imenovati Upravno vijeće, stoji u priopćenju. Ranije je bilo odlučeno da ta Džamonjina skulptura neće biti dio novog stalnog postava Spomen područja Jasenovac, na što je reagirao sam umjetnik te Židovska općina Zagreb i Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Oni su tražili da se skulptura vrati na mjesto gdje je, kao dio starog postava, bila 37 godina te da je se ne izbacuje iz novog postava.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas hrvatskim državljanima čestitku za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane u kojoj je, podsjećajući na značaj Božića, posebno naglasio da je pred cijelim društvom, a posebno pred onima kojima je biračko tijelo ukazalo povjerenje, osobita zadaća učinkovitim mjerama u ekonomiji i socijalnoj sigurnosti smanjiti razlike i uravnotežiti odnos između manjine ekstremno obogaćenih i svih onih kojima je potrebno osigurati životni standard dostojan hrvatskog čovjeka. Božićnu i novogodišnju čestitku predsjednik Sabora Vladimir Šeks uputio je i nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, te apostolskom nunciju msgr. Franciscu-Javieru Lozanu.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu Hanuke, židovskog blagdana svjetlosti i posvećenja, koja se ove godine slavi od 26. prosinca. "Svim židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj najsrdačnije, u svoje osobno ime te u ime svih zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru čestitam Hanuku, blagdan svijetla i posvećenja kojim Židovi cijelog svijeta slave spomen na ponovno posvećenje nasilno heleniziranog hrama u Jeruzalemu za vrijeme sirijskog vladara Antioha Epifana IV. Neka nam svjetlost kao simbol nade i preporoda svima podari snage da zajedno gradimo svijet suživota, mira, razumijevanja i uzajamnog poštovanja! Svim židovskim vjernicima želim da blagdan Hanuke proslave u radosti i miru!", stoji na kraju čestitke predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙