FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak suđenja optuženima za atentat na Đinđića u utorak

BEOGRAD,16. siječnja 2006.(Hina) - Umjesto u ponedjeljak, suđenjeoptuženima za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića bit će uSpecijalnom sudu za organizirani kriminal u Beogradu nastavljeno uutorak zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog člana sudskog vijeća.
BEOGRAD,16. siječnja 2006.(Hina) - Umjesto u ponedjeljak, suđenje optuženima za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića bit će u Specijalnom sudu za organizirani kriminal u Beogradu nastavljeno u utorak zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog člana sudskog vijeća.

Očekuje se da će u nastavku suđenja biti pročitan nalaz Instituta za kriminalistiku u Wiesbadenu koji se odnosi na položaj tijela premijera i njegova osobnog čuvara u trenutku atentata, na broj ispaljenih projektila i pravac iz kojega su projektili ispaljeni.

Od njemačkih stručnjaka koji su odmah nakon atentata na premijera 12. ožujka 2003. godine obavili vještačenje, tražena je dopuna vještačkog nalaza, s obzirom na neke činjenice koje u trenutku njihova prvog vještačenja nisu bile poznate.

Za ubojstvo premijera prvooptuženi je bivši zapovjednik Postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija, te još 12-orica pripadnika te postrojbe, odnosno kriminalnog "zemunskog klana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙