FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na suđenju preostalom od optuženih za zločin na Ovčari prikazana emisija RTS

BEOGRAD,23. prosinca 2005. (Hina) - Na izdvojenom suđenju MilanuBuliću, optuženom za ratne zločine na poljoprivrednom dobru "Ovčara"kod Vukovara u studenom 1991. godine, pred Specijalnim sudom za ratnezločine u Beogradu u petak su čitani sudski spisi i prikazan diosnimke Dnevnika Radio televizije Srbije od 19. studenog 1991.godine.
BEOGRAD,23. prosinca 2005. (Hina) - Na izdvojenom suđenju Milanu Buliću, optuženom za ratne zločine na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kod Vukovara u studenom 1991. godine, pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu u petak su čitani sudski spisi i prikazan dio snimke Dnevnika Radio televizije Srbije od 19. studenog 1991.godine.

Bulić je optužen da je, kao pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara, sudjelovao u ubojstvu oko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na "Ovčari", a sudsko mu vijeće zbog njegove bolesti sudi odvojeno.

Na ročištu su prikazane i snimke dijela još dviju informativnih emisija - dodatka Dnevniku od 11. studenog 1991. i specijalne emisije RTS-a od 20. studenog 1991. - na kojima su prikazani evakuacija vukovarske bolnice te sukob časnika Jugoslovenske narodne armije Veselina Šljivančanina i predstavnika Međunarodnog crvenog križa Nicholasa Borcingera, kada Šljivančanin nije dopuštao da Međunarodni crveni križ uđe u vukovarsku bolnicu.

Nastavak suđenja Buliću bit će naknadno zakazan.

U procesu koji je vođen pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, 12. prosinca je osuđeno 14 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" zbog ratnog zločina na Ovčari nad najmanje 192 hrvatska ratna zarobljenika iz bolnice u Vukovaru, na kazne od pet do 20 godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙