FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra u Beogradu suđenje pripadnicima paravojne postrojbe "Škorpioni"

SCG-ZLOČIN-NAJAVASutra u Beogradu suđenje pripadnicima paravojne postrojbe "Škorpioni" U Specijalnom sudu za ratne zločine uBeogradu u utorak počinje suđenje petorici pripadnika paravojnepostrojbe "Škorpioni", optuženih za ratni zločin protiv šestoricezarobljenika iz Srebrenice 1995. godine.

BEOGRAD,19. prosinca(Hina) -

U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u utorak počinje suđenje petorici pripadnika paravojne postrojbe "Škorpioni", optuženih za ratni zločin protiv šestorice zarobljenika iz Srebrenice 1995. godine.

Slobodan Medić, Pero Petrašević, Aleksandar Medić, Aleksandar Vukov i Branislav Medić optuženi su da su 17. srpnja 1995. godine, u mjestu Godinjske bare kod Trnova ubili šestoricu zarobljenika bošnjačke nacionalnosti iz Srebrenice, među kojima su dosad identificirani 17-ogodišnjaci Safet Fejzić i Azmir Alishpahić, te 36-godišnji Sadik Saltić, dok su obitelji na snimci prepoznale Smaila Ibrahimovića i Fadila Salkića, a identitet posljednje žrtve još je nepoznat.

Protiv još dvojice pripadnika "Škorpiona" navedenih u optužnici, Milorada Momića i Slobodana Davidovića, postupak je razdvojen, s obzirom na to da je Momić u bijegu, a protiv Davidovića se postupak vodi u Republici Hrvatskoj.

Optužnica protiv petorice pripadnika "Škorpiona" podignuta je 7. listopada, nakon što je početkom lipnja na beogradskoj Televiziji B92 prikazana video-snimku tog zločina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙