FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Bečki turistički sajam najavljuje još veću ekspanziju hrvatskog turizma

LJUBLJANA,16. siječnja(Hina) - Bečki turistički sajam "Odmor" koji jezatvoren u nedjelju i privukao rekordnih 15.000 posjetitelja pokazaoje ovogodišnje turističke trendove, a Hrvatska je jedan od favoritakad je riječ o ekspanziji turističkog priljeva u idućih godina, piše uponedjeljak mariborski dnevni list "Večer".
LJUBLJANA,16. siječnja(Hina) - Bečki turistički sajam "Odmor" koji je zatvoren u nedjelju i privukao rekordnih 15.000 posjetitelja pokazao je ovogodišnje turističke trendove, a Hrvatska je jedan od favorita kad je riječ o ekspanziji turističkog priljeva u idućih godina, piše u ponedjeljak mariborski dnevni list "Večer".

"Potvrdile su se najave svjetskih turističkih analitičara da će pobjednica idućih godina biti Hrvatska. Hrvati ove godine očekuju još veći priljev turista na Jadran zbog ptičje gripe u Turskoj, a nije slučajno da u Hrvatskoj ove godine za investicije u turizmu planiraju šest milijardi kuna", piše mariborski list, dodajući da je štand Hrvatske turističke organizacije na bečkom sajmu bio odlično posjećen. Svjetska turistička organizacija već je sastavila listu koje će turistički najuspješnije države u Europi biti 2020. godine, piše list.

"S velikom prednošću na toj je listi Hrvatska, slijedi Rusija, na trećem mjestu je Turska, pa Bugarska, Rumunjska, Češka, Velika Britanija itd", navodi se u reportaži sa bečkog sajma.

List navodi i izjavu predstavnika Slovenske turističke organizacije (STO) da je sadašnja slovenska vlada u proračunu za ovu godinu za turističku promociju osigurala više sredstava nego ikad ranije. Slovenski turistički djelatnici upozoravaju na potrebu "agresivnijeg nastupa" na stranim emitivnim tržištima u osiguranju turista koji dolaze zrakoplovnim linijama, na jači marketing kad su u pitanju slovenska termalna lječilišta, zadržavanje tzv. "autobusnih turista", uglavnom starije izletničke populacije iz srednjeeuropskih država.

Alarm za slovenska termalna lječilišta u kojima boravi mnogo turista iz Njemačke i Austrije, ali i drugih iz Europe, morala bi biti namjera aerodroma u Beču da preuzme aerodrom u Bratislavi jer termalnim kapacitetima Slovenije, osobito njenog sjeveroistočnog dijela konkurira slična ponuda Slovačke i Madžarske. Zato bi, navodi list, što prije trebalo pojačati dolazak stranih niskotarifnih avionskih prijevoznika u Maribor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙