FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Na sastanku diplomata jedna od tema odnosi s Hrvatskom

LJUBLJANA,3. siječnja 2006.(Hina) - Slovenski diplomati sastati će se usrijedu na svom redovnom godišnjem zasjedanju koje se uvijek održavanakon novogodišnjih praznika, a jedna od tema bit će i odnosiSlovenije i Hrvatske.
LJUBLJANA,3. siječnja 2006.(Hina) - Slovenski diplomati sastati će se u srijedu na svom redovnom godišnjem zasjedanju koje se uvijek održava nakon novogodišnjih praznika, a jedna od tema bit će i odnosi Slovenije i Hrvatske.

Veleposlanicima koji će u srijedu i četvrtak boraviti na redovnim godišnjim konzultacijama prvog će se dana obratiti ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, premijer Janez Janša, te predsjednik države Janez Drnovšek.

Gošća prvog dana zasjedanja bit će austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik čija je zemlja 1. siječnja preuzela predsjedanje Europskom unijom.

Kako je priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, upravo pripreme za prvu polovicu 2008. godine, kad će se u toj ulozi naći Slovenija, bit će središnji naglasak dvodnevnog sastanka.

Uz to, kako se navodi, govorit će se o drugim aktualnim pitanjima vanjske politike, poput odnosa s Hrvatskom i zemljama jugoistočne Europe, te o multilaterali.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova je u izjavi povodom početka austrijskom predsjedavanja Unijom među ostalim pozdravilo pozornost koju će Beč u vrijeme svog mandata posvećivati širenju EU-a kao jednom od prioriteta. Slovenski mediji ocjenjuju da Slovenija može mnogo dobiti pozornim praćenjem djelovanja Austrije u vrijeme njenog predsjedanja Unijom, posebno kad je riječ o organiziranju europskih sastanaka i oblikovanju politike prema državama u Jugoistočnoj Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙