FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođeno osam bivših visokih iračkih dužnosnika

BAGDAD, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Osam nekadašnjih visokihiračkih dužnosnika, među kojima dvojica bivših ministara svrgnutogpredsjednika Sadama Huseina, oslobođeni su u subotu, objavila jeamerička vojska u ponedjeljak.
BAGDAD, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Osam nekadašnjih visokih iračkih dužnosnika, među kojima dvojica bivših ministara svrgnutog predsjednika Sadama Huseina, oslobođeni su u subotu, objavila je američka vojska u ponedjeljak.

"Tih osam važnih zatočenika pušteni su u subotu u sklopu procesa koji je počeo prije nekoliko mjeseci i u dogovoru s iračkom vladom", rekao je pukovnik Barry Johnson u ponedjeljak.

"Većina ih je zatvorena jer su bili osumnjičeni za ratne zločine ili zbog korištenja njihovih svjedočenja" protiv bivšeg režima, rekao je Johnson dodavši kako se došlo do zaključka da se od osmorice dužnosnika više nisu mogle dobiti informacije.

Među oslobođenim zatočenicima je sunit Houmam Abdel Khaliq, bivši ministar višeg obrazovanja i dužnosnik Iračke organizacije za atomsku energiju te Ahmad Murtada, bivši šijitski ministar transporta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙