FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader najavio skorašnji službeni posjet BiH

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je,tijekom susreta s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićemu Banskim dvorima, najavio skorašnji službeni posjet Bosni iHercegovini, te prihvatio poziv kardinala Puljića da u sklopu togposjeta posjeti i Vrhbosansku biskupiju, priopćio je Vladin Ured zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je, tijekom susreta s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem u Banskim dvorima, najavio skorašnji službeni posjet Bosni i Hercegovini, te prihvatio poziv kardinala Puljića da u sklopu tog posjeta posjeti i Vrhbosansku biskupiju, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Premijer Sanader u razgovoru je naglasio da Hrvatska smatra Bosnu i Hercegovinu prijateljskom državom, da joj daje punu potporu u procesu konsolidacije i priključivanja euroatlantskim integracijama.

Posebno je naglasio potrebu da se poduzme sve kako bi hrvatski narod zadržao ravnopravni status s druga dva naroda u BiH.

Premijer Sanader najavio je i imenovanje posebnog predstavnika hrvatske Vlade za raspravu o budućnosti Daytonskog sporazuma.

Kardinal Puljić izvijestio je Sanadera o najnovijem razvoju događaja u BiH, posebno s aspekta statusa hrvatskog naroda u BiH, te zahvalio na pomoći koju hrvatska Vlada upućuje u BiH.

Kardinal je posebno zahvalio na Ugovoru koji je Hrvatska potpisala s BiH koji jamči skrb o ratnim vojnim invalidima i obiteljima poginulih i nestalih pripadnika HVO-a, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙