FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božić u BiH: Središnje misno slavlje u Sarajevu predvodio kardinal Puljić

SARAJEVO,25. prosinca 2005.(Hina) - Blagdan Božića dočekan je i diljemBosne i Hercegovine misama polnoćkama služenim u nedjelju u svimkatoličkim crkvama u toj zemlji, a središnje misno slavlje u Sarajevuu katedrali Srca Isusova po tradiciji je predvodio nadbiskupvrhbosanski kardinal Vinko Puljić.
SARAJEVO,25. prosinca 2005.(Hina) - Blagdan Božića dočekan je i diljem Bosne i Hercegovine misama polnoćkama služenim u nedjelju u svim katoličkim crkvama u toj zemlji, a središnje misno slavlje u Sarajevu u katedrali Srca Isusova po tradiciji je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Njegova je propovjed bila usmjerena na snaženje poruke Božića kao poticaja povratku istinskim vrijednostima vjere u Isusa Krista koja nudi odgovore i na brojne kušnje suvremenog života.

Kardinal Puljić je podsjetio kako danas, baš kao i prije toliko godina u vrijeme Isusova porođenja na koje se podsjećamo o blagdanu Božića, za Boga u javnome životu kao i u zakonima isuviše često nema dostojnog mjesta unatoč ljubavi kojom nas obasjava i kojoj nas uči.

Bog je, kazao je kardinal Puljić, i danas nezamjenjiva utjeha za bolesne, protjerane iz svojih domova ili za one koji naprosto traže kruha kako bi preživjeli.

Vrhbosanski nadbiskup pozvao je vjernike da se ne boje ispovjedanja svoje vjere a ugrožene i izložene kušnjama da se pouzdaju u Božju providnost i Kristov put.

"Svima koji proživljavaju kušnje želim da u Isusu otkriju izvor nade. I ne dajte se zavarati raznim surogatima života", poručio je kardinal Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙