FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić pisao Sanaderu povodom spornih nekretnina u Cavtatu

SARAJEVO, 19. prosinca 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministaraBosne i Hercegovine Adnan Terzić zatražio je u ponedjeljak odpredsjednika Vlade Hrvatske Ive Sanadera poduzimanje mjera zabraneprodaje nekretnina u Cavtatu na koje pravo polaže BiH, priopćeno je izVijeća ministara BiH.
SARAJEVO, 19. prosinca 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić zatražio je u ponedjeljak od predsjednika Vlade Hrvatske Ive Sanadera poduzimanje mjera zabrane prodaje nekretnina u Cavtatu na koje pravo polaže BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Riječ je o nekretninama koje su bile u sastavu bivše dječje bolnice "Nemanja Vlatković" u Cavtatu, na koje pravo polažu Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) i država BiH.

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara BiH, Terzić je ovakav zahtjev iznio u pismu upućenom Sanaderu povodom drugostupanjske odluke Visokog trgovačkog suda Hrvatske, koji je odbio zahtjev KCUS-a i države BiH za izdvajanje spornih nekretnina iz stečajne mase bivše bolnice u Cavtatu.

Terzić u pismu podjeća Sanadera na razgovore što su ih o ovom problemu vodili tijekom sastanka u Zagrebu 4. listopada 2004. godine, navodeći kako je tada "dobio obećanje" hrvatskog premijera da će učiniti sve u njegovoj moći kako bi zaustavio radnje koje bi mogle dodatno zakomplicirati rješavanje ovog slučaja.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH je - pozivajući se na načela međunarodnog prava, odredbe Sporazuma o sukcesiji između država bivše SFRJ, pozitivne zakone u dvije države kao i na načelo reciprociteta - u pismu hrvatskom premijeru prenio kako od njega očekuje da poduzme odgovarajuće korake ne bi li se izbjeglo pokretanje međudržavnog spora pred Sudom za ljudska prava u Strasbouru temeljem članka 33. Europske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙