FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader sastao se danas u Banskim dvorima s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a po njegovu završetku kardinal Puljić novinarima je izjavio da je premijeru Sanaderu čestitao 14. obljetnicu međunarodnoga priznanja Hrvatske (15. siječnja) i izrazio zahvalnost za sve što Hrvatska čini materijalno i politički za opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini. Razgovarali smo i o stajalištima koja bi mogla poduprijeti izgradnju ravnopravnosti triju naroda u BiH. Dodao je da je u tom kontekstu s premijerom razgovarao i o načelima da Hrvati u BiH na svim razinama postignu ista prava kao i druga dva naroda te je s tim u vezi spomenuo i prijedlog, odnosno stajalište Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

VUKOVAR - Stanarima više stambenih zgrada u vukovarskoj Sotinskoj ulici predstavnici Regionalnog ureda za prognanike i izbjeglice Vukovar uručili su danas tijekom prigodne svečanosti ključeve 40 obnovljenih stanova, stradalih u srpskoj agresiji na Vukovar 1991. godine. U obnovu tih stanova Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je 16 milijuna kuna, rekao je novinarima pročelnik Regionalnog ureda za prognanike i izbjeglice Vukovar Ante Drmić. Po njegovim riječima u 36 obnovljenih stanova, koji su u vlasništvu države, uselilo je 13 starih i 23 nova stanara dok su četiri stana u gradskom vlasništvu. Među novouseljenima je i sedam stanara na osnovi dodjele stanova osobama s deficitarnim zanimanjima u Vukovaru.

ZAGREB - Sindikalni članovi zagrebačkog Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na današnjoj su konferenciji za novinare zatražili povlačenje odluke o poskupljenju komunalnih usluga u Zagrebu, te sazivanje sjednice GSV-a o toj temi. Poskupljenje vode za 40 posto i čistoće za 30 posto, te najavljeno poskupljenje javnog gradskog prijevoza za 25 posto, neodgovoran je čin bez obzira na obrazloženja, istaknula je županijska povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Jagoda Milidrag Šmid. Po nekim sindikalnim izračunima, poskupljenje vode i čistoće poskupjet će zagrebačku sindikalnu košaricu minimalnih životnih troškova za jedan posto.

ZAGREB - Nakon trotjednih zimskih praznika, danas počinje školska nastava u drugom polugodištu za oko 600.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Djeca se ove godine u školske klupe vraćaju nakon zimskoga odmora koji je bio u jednome dijelu, a trajao je od božićnih blagdana do 13. siječnja. Prema Kalendaru školske godine 2005./2006. proljetni odmor učenika počinje 13. travnja, i traje 10-tak dana. Ljetni praznici počinju 16. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙