FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križančevo Selo: obilježeno stradanje Hrvata

MOSTAR, 22. prosinca 2005. (Hina) - U Križančevu Selu kod Viteza usredišnjoj Bosni u četvrtak je misom zadušnicom i postavljanjemvijenaca na spomenik žrtvama obilježena 12. godišnjica stradanja višeod 60 Hrvata koje su u tom selu 22. prosinca 1993. godine ubilepostrojbe Armije BiH.
MOSTAR, 22. prosinca 2005. (Hina) - U Križančevu Selu kod Viteza u središnjoj Bosni u četvrtak je misom zadušnicom i postavljanjem vijenaca na spomenik žrtvama obilježena 12. godišnjica stradanja više od 60 Hrvata koje su u tom selu 22. prosinca 1993. godine ubile postrojbe Armije BiH.

Obilježavanju stradanja Hrvata u Križančevu Selu nazočio je i predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović. On je naglasio kako žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene, te je pozvao Hrvate u BiH, na kako se izrazio, duhovno i nacionalno zajedništvo.

Ubojstvo Hrvata u Križančevu Selu smatra se jednim od najtežih zločina što su ga nad Hrvatima u BiH počinile bošnjačke postrojbe. Za masovno stradanje Hrvata u Križančevu Selu do sada nije nitko sudski procesuiran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙