FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičenima za obračunu pred "Ludnicom" određeno zdržavanje

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Dvojici uhićenih nakon subotnjepucnjave pred klubom "Ludnica" istražna sutkinja zagrebačkogŽupanijskog suda odredila je večeras 48-satno zadržavanje radisprječavanja utjecaja na ostale sudionike tog događaja.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Dvojici uhićenih nakon subotnje pucnjave pred klubom "Ludnica" istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odredila je večeras 48-satno zadržavanje radi sprječavanja utjecaja na ostale sudionike tog događaja.

Osumnjičeni poriču počinjenje kaznenog djela, kazala je za Hinu istražna sutkinja Ljiljana Maletić te potvrdila je da je riječ o suvlasniku "Ludnice", kluba u kom se izvodi narodna glazba, Goranu Obradoviću Pišti (44) i Mladenu Vračeviću (34).

Oni su uhićeni u subotnjoj noći nakon krvavog obračuna pred klubom, kad su teško ozlijeđena dvojica muškarca, i danas su prepraćeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu za opće opasnu radnju.

Dvojica ozlijeđenih Hamdija Kahrić (54) i Boris Čakić (37), za koje zagrebačka policija također sumnja da su posegnuli za oružjem, bit će kriminalistički obrađeni nakon liječenja.

Policija je danas izvijestila kako je utvrdila da su u obračunu sudjelovale dvije skupine, među njima uhićeni dvojac i muškarci koji su s prostrijelnim ranama završili u bolnici.

Policija traga za još nekoliko osoba za koje sumnja da su povezani s oružanim sukobom pred "Ludnicom", koji se dogodio tjedan dana nakon što su u pucnjavi ispred kluba "Pashe" ranjena četvorica mladića.

Načelnik kriminalističke policije Krunoslav Borovec rekao je da policija ima saznanja o razlozima sukoba, ali oni nisu potvrđeni u formalnim iskazima jer privedeni i ozlijeđeni odbijaju surađivati s policijom.

U sklopu istrage policija je pretražila četiri stana, a u jednom je našla veću količinu odjeće najpoznatijih svjetskih marki u vrijednosti više stotina tisuća eura radi čega će se obaviti posebna istraga. Također su oduzeta četiri pištolja i jedno vozilo koje se provjerava putem Interpola.

Protiv konobara koje je policija zatekla na mjestu izgreda kako čiste tragove obračuna i unutrašnjost lokala zasad neće biti poduzete nikakve mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙