FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljena istraga o ubojstvu Thea van Gogha

DEN HAAG, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nizozemsko pravosuđe ponovnoje otvorilo istragu o ubojstvu redatelja Thea van Gogha u studenom2004., za koje marokansko-nizozemski islamist služi doživotnu kaznu,izvijestila je u petak nizozemska novinska agencija ANP.
DEN HAAG, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nizozemsko pravosuđe ponovno je otvorilo istragu o ubojstvu redatelja Thea van Gogha u studenom 2004., za koje marokansko-nizozemski islamist služi doživotnu kaznu, izvijestila je u petak nizozemska novinska agencija ANP.

Ta je informacija objavljena u Amsterdamu, u okviru sudskog procesa protiv 14 islamista, navodnih pripadnika terorističke skupine Hofstad.

Ubojica Van Gogha Mohammed Bouyeri (27), osuđen na doživotni zatvor u srpnju 2005. godine jer je pucao na redatelja prije nego ga je izbo nožem 2. studenoga 2004., jedan je od optuženika u suđenju skupini Hofstad.

Uvijek je tvrdio da je djelovao sam, ali je svjedok u drugom suđenju spontano izjavio u prosincu da su i drugi navodni članovi Hofstada bili upoznati s tim činom, kaže se u optužnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙