FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Nekoliko dana nakon obračuna kod kluba "Pasha" dvije osobe jutros su prostrijeljene i ispred "narodnjačkog" okupljališta "Ludnica" u Zagrebu. Zagrebačka policija izvijestila je da je do pucnjave došlo oko 4,25 sati, ali ne i zbog čega je došlo do incidenta, tko su prostrijeljene osobe ili u kakvom su sada stanju. "Na mjestu događaja policija je utvrdila da je do pucnjave došlo ispred lokala, a provjerama u zagrebačkim bolnicama utvrđeno je da su tijekom jutarnjih sati liječničku pomoć zatražile dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem", stoji u službenom izvješću policije. Policija je "nekolicinu osoba" koje je zatekla kod Ludnice odvela u II. Policijsku postaju na Črnomercu. "U osobnom automobilu nedaleko od mjesta događaja zatečene su još tri osobe kod kojih je pronađeno vatreno oružje te su također dovedene u službene prostorije", kažu u policiji. Kriminalistička obrada ovog događaja još traje.

KRALJEVICA - U brodogradilištu "Kraljevica" danas je u more porinut brod "Asphalt Transporter" za naručitelja Asphalt Carrier Shipping Company iz Cipra. To je tanker za prijevoz asfalta, kemikalija i naftnih prerađevina nosivosti 9200 tona. Direktor brodogradilišta Ivica Šegulja istaknuo je da je riječ o zahtjevnoj gradnji zbog potrebe da se brodski teret kao što su asfalt ili bitumen cijelo vrijeme prijevoza zagrijava u tankovima do najviše 250 stupnjeva Celzijusovih. Nakon porinuća, na isti navoz je postavljena kobilica za četvrti istovjetni brod za ciparskog naručitelja.

ZAGREB - "Modeli naselja - novi putevi za bolje ekološko i socijalno stanovanje u Bavarskoj", naziv je izložbe koja će biti otvorena 20. siječnja u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Izložba je ostvarena u suradnji Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske i Državnog ministarstva unutarnjih poslova Slobodne države Bavarske. Riječ je o projektu na kojem će se predstaviti državni program "Modeli naselja", pokrenut u Bavarskoj 1994. U tom programu Bavarska država podupire inovativni urbanistički razvitak i stanogradnju, što se ostvaruje kroz tri cilja - poštivanje načela ekologije, socijalnog i ekonomičnog.

ZAGREB - Hrvatska u nedjelju slavi 14. obljetnicu međunarodnog priznanja. Prije 14 godina, 15. siječnja 1992., u jeku žestokog rata, kad je gotovo trećina Hrvatske bila pod okupacijom jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojba, Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo 12 tadašnjih članica Europske unije. Priznanju zemalja Europske unije isti su se dan pridružile i Austrija, Bugarska, Kanada, Madžarska, Malta, Poljska i Švicarska. No povijest je zabilježila da je Hrvatsku i prije toga nadnevka prvi priznao Island. Učinio je to 19. prosinca 1991., a isti dan takvu je odluku objavila i Njemačka, ali je odlučila da će njezino priznanje stupiti na snagu 15. siječnja 1992. zajedno s oostalim članicama EU-a. Posebno važno priznanje dogodilo se pak 13. siječnja 1992., kad je Republiku Hrvatsku, prije no što su to učinile zemlje EU-a, priznala Sveta Stolica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙