FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija još nije utvrdila tko je pucao pred "Ludnicom"

ZAGREB, 15. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija još nijeotkrila tko je u subotnjoj noći oko 4,30 sati pred "narodnjačkim"klubom "Ludnicom" posegnuo za oružjem i teško ranio dvije osobe nimotive tog oružanog izgreda.
ZAGREB, 15. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačka policija još nije otkrila tko je u subotnjoj noći oko 4,30 sati pred "narodnjačkim" klubom "Ludnicom" posegnuo za oružjem i teško ranio dvije osobe ni motive tog oružanog izgreda.

Mediji neslužbeno navode da se oružani sukob ispred "Ludnice" dogodio, navodno, zbog obračuna "narkomiljea", a spominju i mogućnost da je pucnjava počela jer jednom od ranjenih nije dopušten ulazak u lokal.

Također navode da su u sukobu ranjeni Boris Čakić (37) iz Zadra i Hamdija Kahrić Hampi (54), s kojim je navodno u društvu bio Kolja Gembačev, unuk Josipa Manolića.

Policija je danas izvijestila da su dvojica muškaraca u dobi od 44 i 34 godine, a koji su nedugo nakon sukoba zaustavljeni u mercedesu na križanju Aleje Bologne i Medpotoka, na kriminalističkoj obradi, ali nije otkrila njihov identitet.

Kod njih su tada pronađena dva pištolja sa streljivom, koja su ilegalno posjedovali, pa su odvedeni i na zagrebački Prekršajni sud zbog prekršaja po Zakonu o oružju.

Iako je policija jučer izvijestila da su uhićene tri osobe koje su bile u mercedesu, od kojih je jedna po pisanju medija bila vlasnik "Ludnice" Goran Obradović Pišta, danas se nije mogla dobiti potvrda da je u automobilu bila treća osoba.

Policija je potvrdila tek da je u sukobu sudjelovalo više nepoznatih osoba i da je nakon izgreda više njih odvedeno na obavijesni razgovor.

U sklopu istrage pretražena su dva stana, provodi se vještačenje tragova s mjesta sukoba, a još se traga za nekoliko osoba koje se viđene na mjestu pucnjave, rekao je novinarima dežurni u zagrebačkoj policiji Ivan Perković.

Dvojica ranjenih muškaraca u bolnici su i život im nije u opasnosti. Kahrić ima prostrijelnu ranu lijeve natkoljenice i ustrijelnu ranu desne natkoljenice, a Čakić prostrijelne rane na obje natkoljenice i na desnoj potkoljenici.

Policija je pred "Ludnicu" došla samo nekoliko minuta nakon izgreda zahvaljujući brzoj telefonskoj dojavi građana i povećanom broju ophodnja koje nadziru kritična mjesta u gradu. Na mjestu izgreda zatekla je osoblje kako čisti tragove obračuna i unutrašnjost lokala, zbog čega je u postaji završilo nekoliko konobara.

Izgred pred Ludnicom dogodio se tjedan dana nakon što su u pucnjavi ispred "narodnjačkog" kluba "Pashe" na Krugama ranjena četvorica mladića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙