FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: u napadu na kanadski konvoj poginulo dvoje civila

KABUL, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Automobil bomba koji se unedjelju zaletio u kanadski vojni konvoj na jugu Afganistana usmrtioje dvoje civila i ranio 10 osoba, među kojima 3 vojnika, izjavili sudužnosnici.
KABUL, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Automobil bomba koji se u nedjelju zaletio u kanadski vojni konvoj na jugu Afganistana usmrtio je dvoje civila i ranio 10 osoba, među kojima 3 vojnika, izjavili su dužnosnici.

Do eksplozije je došlo u trenutku kada je konvoj prolazio nedaleko kanadske vojne baze u Kandaharu, bivšem utočištu talibana, izjavio je Mohammed Rasa Gul, glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova.

"Eksplozija je bila vrlo jaka, uništila je jedan džip i odbacila ga na drugu stranu ceste. Vidio sam da su stradala trojica vojnika", izjavio je vlasnik trgovine Rahim Gul, svjedok napada.

Glasnogovornik američke vojske, Jerry O'Hara, potvrdio je da je došlo do napada na konvoj koji je bio pod zapovjedništvom vojske SAD-a u kojem su stradala 3 vojnika. Njihovu nacionalnost je odbio otkriti.

Kanada u Afganistanu ima oko 650 vojnika, i gotovo svi su stacionirani u Kandaharu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙