FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld: Brzo povlačenje iz Iraka i Afganistana opasno

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Američki ministar obrane DonaldRumsfeld istaknuo je u četvrtak da bi brzo povlačenje američkih snagaiz Iraka ili Afganistana moglo izazvati još snažniji terorizam na timpodručjima i povećati opasnost od napada na Sjedinjene Države.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld istaknuo je u četvrtak da bi brzo povlačenje američkih snaga iz Iraka ili Afganistana moglo izazvati još snažniji terorizam na tim područjima i povećati opasnost od napada na Sjedinjene Države.

"Povučemo li se iz Afganistana ili Iraka prenaglo, teroristi će nas napasti negdje drugdje na ovom području, a zatim i u domovini", rekao je Rumsfeld drugoga dana posjeta američkim vojnicima u vojnoj bazi Bagram u Afganistanu, prenosi Reuters.

On je ocijenio da će pobjeda u Iraku biti potpuna kada politička situacija bude dobra i kad iračke sigurnosne snage budu "dovoljno kompetentne" da omoguće povlačenje američkih snaga, prenosi France presse.

Rumsfeld je vojnicima prenio podršku domovine nekoliko dana prije Božića, na kraju godine tijekom koje je diljem zemlje pala podrška operacijama u Iraku i Afganistanu.

"Tijekom razdoblja blagdana puno ljudi u Washingtonu se pita zašto naša zemlja vodi taj težak rat protiv terorizma. Mislim da su razlozi jasni. Vi ste ovdje na fronti zaštite njihove slobode", rekao je američki ministar obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙