FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kim Jong-il možda krstario rijekom u južnoj Kini

PEKING, 14. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Sjevernokorejski predsjednikKim Jong-il, čiji je boravak u Kini obavijen velom tajne, vjerojatnoje u petak krstario rijekom u južnom dijelu Kine nedaleko gradaGuangzhoua, javljaju u subotu kineski mediji.
PEKING, 14. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-il, čiji je boravak u Kini obavijen velom tajne, vjerojatno je u petak krstario rijekom u južnom dijelu Kine nedaleko grada Guangzhoua, javljaju u subotu kineski mediji.

Japanska televizijska postaja TBS snimila je muškarca koji jako nalikuje Kimu na turističkom brodu kojeg je čuvalo nekoliko policijskih čamaca, te je dodala kako je uz rijeke bio raspoređen velik broj policajaca.

Na snimci TBS-a prikazan je muškarac kako sjedi, a oko njega je nekoliko osoba u službenim tamnim odijelima. Lice muškarca nije se moglo jasno vidjeti na snimci.

TBS je također prikazao snimku jakog policijskog osiguranja oko White Swan hotela u Guangzhouu, ali i oko državne rezidencije za goste Wuzhou u susjednom Shenzenu.

Hongkonški "South China Morning Post" je objavio, pozivajući se na izjavu jednog očevica, da je Kim u petak ujutro posjetio biblioteku sveučilišta Sun Yat-sen u Guangzhouu.

Osoblje hotela White Swan u subotu je odbilo dati informacije o tome tko boravi u hotelu kao i zašto je hotel zatvoren za javnost do ponedjeljka i pod jakim sigurnosnim mjerama.

Kina je ranije potvrđivala Kimove posjete toj zemlji i to tek kada bi je on napustio, tvrdeći kako je takvu politiku zahtijevala Sjeverna Koreja.

No glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova nije zanijekao da je Kim u Kini, rekavši samo da nije ovlašten da razgovara o boravku sjevernokorejskog čelnika na kineskom teritoriju.

Kim Jong-il vrlo rijetko napušta Sjevernu Koreju i svrha bilo kakvog posjeta Kini u ovom trenutku nije poznata, ali je činjenica da su šestostrani pregovori o sjevernokorejskom nuklearnom programu dosegnuli kritičnu fazu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙