FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina zatvara 2.400 rudnika

PEKING, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kina je zatvorila više od2.400 rudnika ugljena koji pri posljednjoj tehničkoj kontroli nisuzadovoljavali sigurnosne mjere kako bi se izbjegle daljnje nesreće,objavila je u ponedjeljak kineska agencija Nova Kina.
PEKING, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Kina je zatvorila više od 2.400 rudnika ugljena koji pri posljednjoj tehničkoj kontroli nisu zadovoljavali sigurnosne mjere kako bi se izbjegle daljnje nesreće, objavila je u ponedjeljak kineska agencija Nova Kina.

Ti su ugljenokopi dio 12.990 ugljenokopa koji su ove godine zatvoreni kako bi se poboljšali sigurnosni uvjeti, istaknula je agencija.

Svi rudnici koji nakon određenog vremena nisu poboljšali sigurnosne uvjete, zatvoreni su, navodi agencija citirajući državnu organizaciju koja je zadužena za sigurnost ugljenokopa.

Kineska je vlada ove godine poduzela određen broj mjera kako bi povećala sigurnost u rudnicima diljem zemlje, a jedna od njih je zatvaranje ilegalnih rudnika.

Prema službenim informacijama 6.000 rudara poginulo je prošle godine, dok nezavisni izvori navode broj od 20.000 poginulih u kineskim rudnicima koji su se smatraju najopasnijima na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙