FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja: Povratak na pregovore nemoguć bez ukidanja sankcija

SEUL, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Sjeverna Koreja je u utorakobjavila kako je nemoguće da se ona ponovno uključi u pregovore onuklearnom razoružanju osim ako SAD ne ukinu sankcije koje su jojnametnute zbog navodnih ilegalnih aktivnosti.
SEUL, 3. siječnja 2006. (Hina/AP) - Sjeverna Koreja je u utorak objavila kako je nemoguće da se ona ponovno uključi u pregovore o nuklearnom razoružanju osim ako SAD ne ukinu sankcije koje su joj nametnute zbog navodnih ilegalnih aktivnosti.

"Dok smo pod američkim sankcijama nemoguće je sjediti za jednim stolom i razgovarati o uklanjanju nuklearne prijetnje sa sugovornicima koji nas izoliraju i guše", piše u utorak "Rodong Sinmun" list vladajuće sjevernokorejske Radničke stranke.

"Američke su sankcije očito temeljni element koji prekida šestostrane pregovore", dodaje list.

List "Choson Sinbo" u utorak također piše da je sjevernokorejski vođa "odlučan da krene u otvorenu ofenzivu" i da će "poduzeti odlučne mjere" što se tiče nuklearnog pitanja i to "u najbolje moguće vrijeme".

U rujnu je službeni Washington pod sankcije stavio jednu banku sa sjedištem u Macau jer je navodno pomagala Sjevernoj Koreji u distribuiranju krivotvorenih novčanica te u drugim ilegalnim aktivnostima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙