FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnici Đapić i Adlešić razgovarali o oživljavanju gospodarstva

OSIJEK,20. prosinca 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić igradonačelnica Bjelovara i potpredsjednica Hrvatskog sabora, ĐurđaAdlešić, razgovarali su danas u osječkom Gradskom poglavarstvu oiskustvima dvaju gradova, posebice slobodne zone i oživljavanjugospodarstva.
OSIJEK,20. prosinca 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić i gradonačelnica Bjelovara i potpredsjednica Hrvatskog sabora, Đurđa Adlešić, razgovarali su danas u osječkom Gradskom poglavarstvu o iskustvima dvaju gradova, posebice slobodne zone i oživljavanju gospodarstva.

Gradonačelnik Đapić je istaknuo kako su Osijek i Bjelovar dva srednjoeuropska grada koja imaju mnogo sličnosti "i razloga da pozitivna iskustva prenesu jedni drugima".

"Prije svega Osijek zanima sve što je vezano za oporavak gospodarstva i otvaranje radnih mjesta, gdje upravo slobodne zone imaju velike perspektive, a tu je Bjelovar mnogo učinio a samim tim i smanjio nezaposlenost", kazao je gradonačelnik Đapić.

Bjelovarska gradonačelnica Adlešić posebno važnim ocijenila je suradnju Osijeka i Bjelovara ali i drugih hrvatskim gradova, jer kako je rekla, "važno je decentralizirati financijsku moć Zagreba radi ravnomjernog razvoja svih hrvatskih krajeva".

Naglasila je kako se zalaže za razvoj i opstanak malih trgovina a ne samo velikih trgovačkih lanaca, te za njegovanje malih obiteljskih gospodarstava.

Inače, osječki gradonačelnik Đapić prošle subote susreo se u Osijeku sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a najavio je da će takav način razmjene iskustva nastaviti i s gradonačelnicima ostalih hrvatskih gradova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙