FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: prihvaćeni proračun - razvojan

OSIJEK, 21. prosinca 2005.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnjojje sjednici većinom glasova prihvatilo gradski proračun od 422,9milijuna kuna za iduću godinu, što je 25,6 milijuna kuna više odovogodišnjeg proračuna.
OSIJEK, 21. prosinca 2005.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici većinom glasova prihvatilo gradski proračun od 422,9 milijuna kuna za iduću godinu, što je 25,6 milijuna kuna više od ovogodišnjeg proračuna.

Obrazlažući prijedlog proračuna gradonačelnik Anto Đapić ocijenio je proračun razvojnim, budući da će se za različite razvojne projekte izdvojiti 137 milijuna kuna, jamčeći da će gradska vlast (Nezavisna lista Branimira Glavaša i HSP) provesti projekte planirane u ovom mandatu.

Istaknuvši kako su prvi put planirana veća izravna i neizravna državna ulaganja u gradske projekte, primjerice u izgradnju južne obilaznice, uređenje obale Drave, otvorenje novih poduzetničkih zona, Đapić je dodao kako 2006. nisu predviđena nova zaduživanja grada.

Vijećnici oporbenih stranaka, prigovarali su, uz ostalo, da je prijedlog proračuna netransparentan, da se smanjuju stavke za zdravstvo i socijalnu skrb te da se najavljena državna ulaganja ne vide u očekivanoj mjeri.

Na vijećnička pitanja o najavama poskupljenja usluga u nekim gradskim javnim poduzećima gradonačelnik Đapić je odgovorio kako se o tome razmišlja, ali da odluka još nije donesena.

Dodao je da se o poskupljenju usluga razmišlja kako bi se pomoglo poduzećima s teškoćama u poslovanju, ocijenivši kako umjesto toga ostaje mogućnost novih zaduživanja tih poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙