FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Braniteljske udruge o stajalištu HNS-ova Odbora za branitelje

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga dragovoljacahrvatskih obrambenih snaga reagirala je danas na napise HNS-ova Odboraza branitelje, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ocijenivšiih pokušajem manipuliranja cjelokupnom hrvatskom javnošću tebraniteljima i invalidima Domovinskog rata.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga reagirala je danas na napise HNS-ova Odbora za branitelje, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ocijenivši ih pokušajem manipuliranja cjelokupnom hrvatskom javnošću te braniteljima i invalidima Domovinskog rata.

HNS-ov Odbor osudio je izjavu potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor da će zatražiti ostavke svih policajaca koji su sudjelovali u upadu u prostorije zagrebačke HVIDR-e, a koji su, kažu u HNS-u, očito postupali zakonito na temelju sudskog naloga. HNS-ov Odbor piše i da policijska intervencija u podružnici zagrebačke HVIDR-e pokazuje kako nije svima jasno da se gradi pravna država i uspostavlja vladavina prava.

Zajednica udruga naglašava spremnost za partnerskim odnosom s Vladom i ostalim institucijama sustava, a što se, navodi, neupitnim pokazalo i u prošlom mandatu koalicijske vlasti. "Stoga s gnušanjem odbacujemo insinuacije takve vrste, a potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor dajemo punu podršku", navodi se.

Zajednica ocjenjuje kako ta stranka želi stvoriti animozitet između invalida Domovinskog rata i ostalih invalida, a što Zajednica drži licemjernim i neprihvatljivim.

Udruga dragovoljaca narodne zaštite Domovinskog rata i Udruga obitelji umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata podržale su u današnjem priopćenju ministricu Jadranku Kosor, kao i zahtjev da se provede istraga i utvrdi je li u slučaju upada u zagrebačku HVIDR-u policija prekoračila ovlasti. "Najoštrije odbacujemo tvrdnje pojedinih političkih stranaka i medija da je reagiranje potpredsjednice Vlade i resorne ministrice bilo 'nekompetentno i ishitreno'", navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Inače, danas je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin zbog netaktičnosti prilikom upada u HVIDR-u smijenio načelnika zagrebačke kriminalističke policije Željka Pršu. U toj akciji policija nije prekršila zakon ili svoje ovlasti, no cijeli se slučaj mogao riješiti na način da se u javnosti ne povrijedi ugled policije ili ratnih invalida, kazao je Kirin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙